• tta2023
Nyomtatás

Szecsői Futónap: 20. alkalommal is megcsináltuk!

on 2022. szeptember 19.

A Tápiómenti Tömegsport Alapítvány legnagyobb hagyománnyal rendelkező sportrendezvénye a Szecsői Futónap immáron 20. alkalommal került megrendezésre ezúttal szeptember 18-án. Barátságtalan, erős széllökésekkel tarkított időjárás köszöntött a  rendezvényre, ahová ennek ellenére idén is szép számmal érkeztek versenyzők. A különböző futamokon összesen közel 400 sikeres célba érkezőnek tapsolhattak a programra kilátogatók. Mint minden évben, ezúttal is a résztvevők nagy részét az óvodások és általános iskolások képezték.

szf2022 montazs

Gál Csaba Tápiószecső polgármesterének nyitó beszédét követően 10 óra után néhány perccel  az óvodások kezdték meg a versenyzést. Szülők és óvónők aktív segítő munkájának és persze a profi bemelegítő csapatunk Hulik Ági és Czakó Marika szakszerű közreműködésének köszönhetően a gyermekek nagy lelkesedéssel vágtak neki a  kijelölt 300m-es távnak. Ezután következtek a  serdülők, majd a nap legnagyobb létszámú futama a 73 sikeres célba érkezőt számláló Gyermek II (2010-2012) futam. A délelőtti program zárásaként először a 10 év alatti gyermekek, majd a felnőtt 3,3km-es felnőtt futam résztvevői álltak rajthoz. Ez utóbbi versenyszám abszolút győztese lett Mányi Zsombor a helyi általános iskola testnevelő tanára, akire joggal felnézhettek tanítványai. A Futónap legnagyobb kihívását jelentő 10 000m-en rajthoz állt Gál Csaba Tápiószecső és Horinka László Sülysáp polgármestere egyaránt. A Futónapon indulók között köszönthettük Tabajdi Józset (egykori Spártathlon teljesítőt) és Lesti Bertalant, aki a TTA rendezvényein „felnőve” szeptember utolsó hétvégéjén már az Athén – Spárta közötti 246km-t igyekszik teljesíteni. A 10km abszolút győztese Krausz Zoltán lett magabiztos 38:29perces időeredménnyel. A Futónap kiegészítő programját képezte az Ofella Sándor Alapítvány által szervezett népi játékok sora, mellyel a kisgyermekeket sokoldalú és változatos mozgásra ösztönözte.

A teljes versenynapon hét egyéni és két csapatverseny keretében 19 kategóriában, mérhették össze tudásukat a futás szerelmesei. A nap során több ütemben lebonyolított eredményhirdetéseken több mint száz helyezett állhatott dobogóra. A Futónap minden aktív résztvevője, minden sikeres célba érkező több más frissítő mellett a Hisztéria cukrászda jóvoltából két gombóc fagyival tölthette vissza energiaraktárait, valamint a hosszabb táv teljesítőit babgulyással vártuk. A felnőtt 3,3km és 10km teljesítői befutóéremmel gazdagodhattak.

A verseny teljes eredménylistája itt tekinthető meg.

Aktuális programok

Kik vannak jelen?

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi