Nyomtatás

Túrázz velünk Gombán 2014. július 26-án szombaton!

on 2014. július 10.

Találkozzunk a Gödöllői-dombság déli lankáin Budapesttől
50, Monortól 9 km-re.

Ismerd meg Gomba természeti értékeit. A gombai határ számos szabadidős elfoglaltságra nyújt remek lehetőséget, benne a gyalogtúra, a terepfutás, kerékpározás, a lovaglás, a horgászattól a vadászatig egyaránt. 
A település természeti adottságai és természeti értékei páratlanok!

Válaszd a három táv egyikét: 3,3 km; 9,5 km; 16,6 km.

A 3,3 km- es táv egy könnyű gyaloglást ígérő, terepen két ellenőrző ponttal kerül kijelölésre. Szinte teljesen a településen halad. A szintidő 1,30 óra.

A 9 km-es táv magába foglalja a rövidebb 3,3 km-es táv egy részét, érinti a horgász tavat, a növény és állatvilág sokszínűségével.   Jelentős szintkülönbség ezen a szakaszon sincs, négy ellenőrző pont és egy frissítő került kijelölésre. A szintidő 3,30 óra.

A 16,6 km-es táv magában foglalja az előző kettő egy részét. Az útvonal további részében dombok-völgyek váltják egymást. Áthalad az 1997-ben létrehozott Magfalván mely betekintést ad a hagyományos, önellátó paraszti gazdálkodásba, amely évezredeken keresztül bizonyított, amelyben még nagyszüleink is éltek. A résztvevők nyugalmat sugárzó környezetben, érintve a harcvölgyi emlékművet érnek vissza a településre ahonnan az út megegyezik a 9,9 km útvonalával. A horgásztó felé vezető úton a növény és állatvilág sokszínűségét fedezhetik fel.

Öt ellenőrző pont és két frissítő került kijelölésre, a szintidő 5 óra.
A célban mindhárom táv teljesítőjét frissítővel várjuk. Az útvonalon nincsenek turistajelzések (a 16,6 km kb 1,5-3km közötti szakasz kivételével, itt piros jelzés az útmenti fákon jelölve)  a tájékozódást útvonal leírás, térképszelvény, a kritikus pontokon rendezők, szalagozás, útbaigazító táblák, zászlók segítik.
                         
                     A részvétel mindenki számára ingyenes!

Rendezvényeinkről...

Aktuális programok

Egyéb

Kik vannak jelen?

Oldalainkat 22 vendég és 0 tag böngészi