Nyomtatás

Tápiómenti Maraton: Nagy küzdelem volt!

on 2014. máj. 25.

A klasszikus maratonok sorában a Tápió-vidék 8 települését érintő Tápiómenti Maraton nem tartozik a könnyen teljesíthető versenyek sorába, annál is inkább, mert az útvonalon haladva számos emelkedővel és lejtővel tarkított részek várják (várták) a rajthoz állókat. Tavaly Sülysápról indult a mezőny és Nagykátán ért célba. Felvetődött a kérdés, vajon visszafelé milyen lehet? Hát nem könnyű! A hét közepére hirtelen beálló kánikula tovább nehezítette a futók kerékpárosok dolgát, így Nagykátáról a Városi Sportcsarnoktól indulva Sülysápra a Wass Albert Művelődési Központba a  sikeres célba érés öröme és értéke is fokozódott. 

A 3. Tápiómenti Maraton egyéni versenyében a címvédő Hodovánszki Csaba bebizonyította, hogy „visszafelé” is Ő a leggyorsabb. A 27 egyéni célba érkező között többen a Tápió-vidékről is a teljesítők között voltak. A TTA szervező csapatát is erősítő Schmidt Zoltán, a tóalmási Halasi István, a szentmártonkátai Lesti Bertalan és Kelemen József, a júliusi tápiógyörgyei Falunapi Futóverseny főszervezője Molnár Zsolt is sikeresen tudhatta maga mögött a 42 195m-t.

A váltókban szintén ismerős arcokkal találkozhattunk. A pilisi Falka Team több futója mellett a monorierdeiek és az úriak is rajthoz álltak. A 4 fős bicogó kategóriában Bakos Dániel vezetésével szolnoki futókat köszönthettünk, míg a farmosi és tápióbicskei bicogók szintén nagyot küzdöttek. A „sülysápi teniszcsillagok” a 4 fős váltóban bizonyították, hogy futásban is remekül teljesítenek, de vendégül láthattunk váci, albertirsai, soltvadkerti, budakeszi és több budapesti futót is.

A kerékpártúrán több tápiószecsői kerekes mellett Pándról érkeztek 17-en. A verseny érdekes színfoltja volt még Papp Tamás, aki görkorcsolyával vágott neki a 42 km-nek! 

A versenyről készült képek folyamatosan feltöltésre kerülnek facebook oldalunkra, és hamarosan weboldalunkon is elérhetők lesznek.

Aktuális programok

No images found.

Egyéb

Kik vannak jelen?

Oldalainkat 8 vendég és 0 tag böngészi